31.5. -83
Tiistai

Viime perjantaista sunnuntaihin olimme luokkaretkellä Tukholmassa. Siellä oli ihan kivaa. Minä ostin sieltä Changes One Bowie -levyn Äidille. Laivalta ostin karkkia, ja kun tulimme takaisin minulla oli vatsa kipeä. Tänään oli päättäjäisjuhla, ja saatiin opintokirjat. Koko päivän on satanut.

May 31st, 1983
Tuesday

From last Friday to Sunday we were on a class trip to Stockholm. It was nice. I bought a Changes One Bowie LP record for Mum. I bought some candy on the cruising ship, and when we got home, I had a stomach ache. Today was the class graduation, and we got our grades. It has been raining the whole day.

3.6. -83
Perjantai

Keskiviikosta lähtien olemme ajelleet Ikosten1 Vivalla2. Minä ajoin sen heti ojaan3. Tänään siitä irtosi pakoputki.

Eilen katsoin TV:stä Galactican ja Pätkiksen4. Piukku on jollain leirillä. Nyt kuuntelen Rock-radiota ja kirjoittelen samalla päiväkirjaa.

June 3rd, 1983
Friday

Since Wednesday we have been driving the Viva1 of Ikonen family2. I immediately drove it off the road3. Today the exhaust pipe dropped off.

Yesterday I watched Battlestar Galactica and Pätkis4 on the TV. Piukku is on a camp of some kind. Now I am listening to Rock radio while writing my diary.

  1. Naapurini Iiro Ikosen vanhemmat.
  2. Tuo Viva oli juuri poistettu rekisteristä ja varsin huonokuntoinen, mutta erinomainen peltoauto!
  3. Ensimmäinen kerta (16-vuotiaana) auton ratissa, ja yritin tehdä 3-pistekäännöksen.
  4. Pätkis oli TV:n makasiiniohjelma, joka esitti erilaisia piirrettyjä.
  1. The Viva had just been decommisioned and was in a pretty bad shape, but a good car for practicing driving on the yard!
  2. The family of my neighbour Iiro Ikonen.
  3. My first time (I was 16, the legal age for driving is 18) behind the wheel, and I tried to make a 3-point turn.
  4. "Pätkis" was a TV program showing all sorts of cartoons.