16.6. -82
Keskiviikko

Aamulla toin Rommelin sisään, ja liimasin ja naulasin kannen paikalleen. Tein myös pääkannen yläpuolella olevan kannen, mutta sitä ei voi vielä kiinnittää, koska ei ole vielä painolastia. Laitoin myös kaikki radio- ym. laitteet kiinni. Kun olin laittamassa akkua laivaan, meni eräs johto oikosulkuun. Se vain pölläytti kauhean savupilven1 ja hehkui poikki. Onneksi akku säilyi ehjänä. Yhdistin akun sillä tavalla, että moottori saa 4, 6 tai 10 volttia. Illalla tulivat isä ja Piukku Helsingistä.

June 16th, 1982
Wednesday

In the morning I took the Rommel inside, and used glue and nails to attach the main decking. I also did the upper deck, but could not attach it, as the ballast has not been put in yet. I also attached all the radio and such equipment. When I was connecting the battery, one wire short-circuited. Just a heavy puff of smoke1, with the wire glowing and then getting cut. Luckily the battery was not damaged. I connected the battery in such a way, that I can drive the motor with 4, 6 or 10 volts. In the evening dad and Piukku came home from Helsinki.

21.6. -82
Maanantai

Tänään oli juuri ja juuri niin lämmintä, että voin lakata Rommelin ulkoa. Kun lakka oli kuivunut pari tuntia, laitoin Rommeliin taas radiolaitteet, ja menin "kakkalätäkölle" koeuittamaan. Se ui oikein hyvin, kun laitoin siihen pari isohkoa kiveä painolastiksi. Se on minun ensimmäinen laiva, joka ei vuoda yhtään! Ja se kulkee kovaa kuudellakin voltilla. Uittamisen jälkeen punnitsin kivien painon verran sementtiä, ja laitoin sen lopulliseksi painolastiksi. Illalla tein kansirakenteita.

June 21st, 1982
Monday

Today the weather was barely warm enough for lacquering the outside hull of the Rommel. After the lacquer had had a couple of hours to dry, I again attached the radio equipment, and went to the "poo puddle" to test it. It swam very well, after adding a couple of largish rocks as ballast. It is my first ship that does not leak at all! And it goes fast even with just six volts. After the test run I weighed a suitable amount of cement, and used that as the final ballast. In the evening I made some superstructure elements.

  1. Savu tuli siitä, kun johdon muovinen eriste ensin suli ja sitten paloi.
  1. Smoke came from the wire insulation melting and burning.