25.5. -81
Maanantai

Tänään saatiin ruotsin kokeet. Minä sain 9½. Lampisella1 oli sulkapallo ja mailat mukana, ja niillä pelattiin välitunneilla. Liikuntatunnilla ei tehty mitään. Kotona hurjastelin pyörällä, ja yritin tehdä hallitun 180° käsijarrukäännöksen. Siitä tuli vähemmän hallittu 270° käännös, ja löysin itseni maasta. Käsivarteen tuli asfaltti-ihottumaa, vaikka se oli hiekkatie. TM tuli tänään. Katsoimme telkkarista Kehäkukkia -filmin.

May 25th, 1981
Monday

Today we got the results for the Swedish exam. I got 9½. Lampinen1 took a badminton set with him to school, and we played badminton during every break. During a PE class we did nothing. At home I drove my bike, and tried to make a controlled 180° sliding turn. It became a less controlled 270° turn, and I found myself on the ground. Got some road rash on my arm, even though it was a dirt road. The TM magazine arrived today. We watched a movied called The Effect of Gamma Rays on Man-in-the-Moon Marigolds on the telly.

26.5. -81
Tiistai

Tänään liikuntatunnilla harrastettiin penkkiurheilua, ja piirustustunnilla istuttiin ja juteltiin. Englannin tunnilla kuunneltiin musiikkia, ja äikän tunnilla luettiin runoja rannalla. Kansiksen tunti tanssittiin. Minä kirjoitin autokortteihin1 kulutuksia ja hintoja, ja laitoin Väinämöiseen tähystystornin.

May 26th, 1981
Tuesday

Today we just watched some sports during the PE class, and during the art class we sat and talked. During the English class we listened to music, and the Finnish class was spent reading poetry on the beach. Civics class was spent dancing. I wrote some fuel consumption and price info to the car cards1, and attached a conning tower to Väinämöinen.

  1. Mika Lampinen, yksi luokkakavereistani.
  1. Mika Lampinen, one of my class mates.
  1. Olin keksinyt, että voin hyvin itsekin tehdä pelikortit Top Trumps -tyyliseen korttipeliin.
  1. I had gotten an idea of making my own playing cards for a Top Trumps -style card game.